20. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

U Lovačkoj kući Brezovica na području UŠP Sisak 15. prosinca 2017. god. održana je 20. sjednica Glavnog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva.

 

Sjednici su pored članova Glavnog odbora prisustvovali članica Nadzornog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva Sandra Krapinec, predsjednica Glavnog radničkog vijeća Hrvatskih šuma d.o.o.  Željka Šikić  i voditelj UŠP Sisak Vlatko Petrović. 

Uvodnom dijelu sjednice prisustvovao je i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Krunoslav Jakupčić  koji je u svom pozdravnom govoru između ostalog rekao da ovoj Upravi dobit nije na prvom mjestu,  da su ciljevi za 2017. god. u većini  Uprava šuma izvršeni ili su pri kraju.  Uprava je obnovila vozni park te neke  stvari decentralizirala. 

U 2018. godini će krenuti zapošljavanje šumskih radnika sjekača na neodređeno vrijeme. Isto tako predsjednik Uprave je rekao da je sa drvnom industrijom došlo do dogovora oko povećanja cijena. Na kraju izlaganja zahvalio se Hrvatskom sindikatu šumarstva na suradnji i zaželio dobru suradnju i u 2018. godini. 

Predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva je napomenuo da je dolaskom ove Uprave uspostavljen dobar socijalni dijalog. Zadovoljan je poštivanjem Kolektivnog ugovora, ali je izrazio nezadovoljstvo velikim  postotkom učešća rada na određeno (14%) te rada preko agencije. 

U  Novoj Godini je Hrvatskim šumama d.o.o. i Hrvatskom sindikatu šumarstva zaželio potpisivanje Kolektivnog ugovora sadržaj kojeg će biti na zadovoljstvo svih radnika Hrvatskih šuma d.o.o. 

Nakon pozdravnih riječi i usvajanja zapisnika sa 19. sjednice Glavnog odbora predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva je upoznao članove Glavnog odbora sa tijekom pregovora za novi  Kolektivni ugovor, te radom Radne skupine za izradu Pravilnika o unutarnjem ustroju, Pravilnika o sistematizaciji, te Pravilnika o plaćama. 

Glavni odbor je  donio Plan poslovanja Hrvatskog sindikata šumarstva za 2018. god., te je imenovana Inventurna komisija za inventuru u Hrvatskom sindikatu šumarstva na 31. 12. 2017. god.

Na sjednici je prema Pravilniku o dodjeli pomoći članovima Hrvatskog sindikata šumarstva dodijeljeno ukupno 61.500,00 kn pomoći.

Na sjednici je donijeta Odluka da će se 13. Sportski susreti Hrvatskog sindikata šumarstva održati u Umagu od 21. -  24. lipnja 2018. god.

 

 

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top