PODRUŽNICA DIREKCIJA

Članovi Hrvatskog sindikata šumarstva, Sindikalna podružnica Direkcija 01. listopada 2016. god. bili su na izletu u Baranji, a jesen u Baranji  doživljaj  je za pamćenje. 

 

U osječkoj Tvrđi baroknom gradu iz 18 stoljeća, zajedno s članovima Hrvatskog šumarskog društva iz Buzeta,  obišli smo staru jezgru i utvrdu te sajam antikviteta. 

Nakon  toga, u Parku prirode Kopački rit u selu Kopačevu, poznatom po najvećem zaštićenom rezervatu ptica, zabilježeno 282 vrsta, upoznati su s problemom  očuvanja ove najveće močvarne nizine u Europi. Obišli su kompleks dvorca Tikveš kojeg su sagradili Habsburgovci u drugoj polovici 19. st. u kojem su nekoć odsjedali  poznati državnici i slavne osobe.

Lovački dom  Zlatna greda,  priredio je ručak  u tri slijeda. Tradicionalni  fiš paprikaš  o kojem smo dobili detaljne upute za konzumaciju i kuhanje, od našeg vodiča koji je jedan od sudaca Časnog suda za ocjenu fiš paprikaša, odlično je prijalo baranjsko vino.

Nakon ručka posjetili smo vinski podrum u Kneževim Vinogradima,  vinarije Belje, te kušali vino...  

Na kraju smo hrabro svratili na  11. Vinski maraton u Zmajevcu ,  gdje veselja i žive glazba nije nedostajalo ! Bilo je nevjerojatno,   punina radosti u slavljenju plodova čovjeka i prirode!    B.S.

 

 

 

 

Foto galerija *(2)

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top