PISMO UPUĆENO UPRAVI HŠ d.o.o.

Postovani

Ispod je moj mail poslan upravi odnosno na sljedece adrese:

direkcija@hrsume.hr

glasnogovornik@hrsume.hr

ivan.pavelic@hrsume.hr

marija.vekic@hrsume.hr 

ivan.istok@hrsume.hr 

vlatko.petrovic@hrsume.hr 

gordana.soroka@hrsume.hr 

zoran.pavlovic@hrsume.hr 

damir.klobucar@hrsume.hr 

vlado.djurasin@hrsume.hr 

biserka.savor@hrsume.hr 

irena.devcic@hrsume.hr

 

Postovani,

Jedan sam nekoliko radnika na podrucju Delnica na odredeno kojima je sa 30.11.2015 istekao ugovor o radu. Nakon obecavanja sa svih strana da cemo normalno nastavit sa radom pocetkom godine, pa onda kasnije za tjedan, dva, mjesec pa onda sigurno sa 1.4.2016 drugi kvartal. I da nam je posao "zagarantiran" te da nemoramo trazit drugi. Bio sam zaposlen u Hrvatskim sumama dvije godine skoro pa neprekidno na odredeno normalno, ni dan nisam proveo na bolovanju, niti jedan mjesec nisam bio ispod norme... Kad trazim razlog u svemu tome svi se pozivaju na upravu u Zagrebu, tako da vas sada pitam zasto sam nezaposlen vec 5 mjeseci kad posla ocito ima za sve? Skider stoji na sumariji koja godisnji plan nije ispunila ni 10% a vec je 4. mjesec, znaci po nekoj seljackoj logici posla ima odnosno radit treba. Svako malo po medijima politicari placu kako mladi odlaze, e pa kako ne kad nas doslovno tjerate. Vama u direkciji smo samo brojka a ne mladi ljudi koji moraju od neceg zivjeti, danas-sutra osnovat obitelj, a kako cemo to sa ugovorom na 3 mjeseca koji mozda ni nece bit produzen? Imajte na umu da to sto radimo nije nimalo lak i jednostavan posao, to zna svatko tko je probao radit sa motornom pilom. A na kraju svi smo placeni od pomocnog radnika pa do vas u upravi od kubika koji sjekac obori i traktorist izvuce... Ali ne, ja hvala Bogu zdrav i sposoban momak od 25 godina morat cu sad na socialu.

Mislim da sam nakon svega zasluzio posten odgovor zasto je to tako i zasto tako postupate prema svojim zaposlenicima, pa zar je sudska odluka jedini nacin zaposljavanja u HS?

p.s. Molim da mi oprostite pravopisne greske, covjek zna bit iznerviran od laznih obecanja i kad mu je egzistencija ugrozena.

 

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top