10. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

U Krušaku na području Šumarije Velika Gorica 16. veljače 2016. godine održana je 10. sjednica Glavnog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva, na kojoj je pored članova Glavnog odbora prisustvovala i predsjednica Glavnog radničkog vijeća Hrvatskih šuma d.o.o. Željka Šikić.

 

 

Na sjednici se najviše raspravljalo o Poslodavčevu Prijedlogu izmjena Kolektivnog ugovora za radnike Hrvatskih šuma d.o.o. 

Glavni odbor je jednoglasno donio zaključak da se prijedlog izmjena Kolektivnog ugovora odbija, uz obrazloženje da Hrvatski sindikat šumarstva ne vidi razloge 

Prijedlogu Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. za izmjene Kolektivnog ugovora, pogotovo stoga što  nije poznato koje su to prijeke potrebe, odnosno koje su se okolnosti promijenile od potpisivanja Kolektivnog ugovora, a da iziskuju izmjene Kolektivnog ugovora na način kako predlaže Uprava Hrvatskih šuma d.o.o. odnosno na štetu radnika.

Prema Pravilniku o dodjeli pomoći članovima Hrvatskog sindikata šumarstva, Glavni odbor je donio Odluke o pomoći u visini 29.000,00 kn.

Na sjednici je imenovan Organizacijski odbor za XI. Sportske susrete Hrvatskog sindikata šumarstva koji će se održati u Umagu od 23. – 26. 06. 2016. god.: Željko Kalauz, Josip Stojanović, Branko Sitaš, Valter Marušić  i  Mile Jurković.

Predsjednik je upoznao članove Glavnog odbora o ostalim aktualnostima u Hrvatskom sindikatu šumarstva:

- Odgodi primjene Odluke o osobno uvjetovanim otkazima ugovora o radu;

- Inspektorica rada iz Rijeke je obavijestila Hrvatski sindikat šumarstva da nakon nadzora u Šumariji Brinje svi radnici će do 28. 02. 2016. god.  iskoristiti zarađene dane u preraspodjeli, a onima koji nisu više u radnom odnosu je plaćeno u veljači za siječanj;

- Nakon prikupljenih punomoći u tijeku je podizanje tužbi za neisplatu putnih troškova po Kolektivnom ugovoru;

- Nakon dopisa Hrvatskog sindikata šumarstva u Šumariji D. Miholjac radnicima koji su radili s malim motornim pilama izvršeni radovi su obračunati po cjeniku radova; 

- U tijeku je podizanje tužbi zbog premještanja revirnika, a koji  su utvrđeni kao višak u svojim šumarijama.

 

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top