25. OBLJETNICA HRVATSKOG SINDIKATA ŠUMARSTVA

22.  studenog 2015. god. Hrvatski sindikat šumarstva je napunio 25 godina. 

Čestitke svima koji danas čine Hrvatski sindikat šumarstva i zahvala svima koji nas u našem radu podupiru i prate!

Premalo je prostora da bi ovdje pobrojali sve aktivnosti koje je Hrvatski sindikat šumarstva u prethodnom razdoblju poduzimao, kako za očuvanje radnih mjesta, tako za održavanje i poboljšanje prava radnika i zaštite na radu. 

Opće je poznato da Kolektivni ugovor i kolektivno pregovaranje predstavljaju jednu od najvažnijih zadaća u radu i djelovanju svakog sindikata, pa tako i Hrvatskog sindikata šumarstva.

Stoga, posebno ističemo naših 8. Kolektivnih ugovora potpisanih od 1996. god., kada je potpisan prvi Kolektivni ugovor, pa sve do danas. 

 

Ponosni smo na svaki postignut rezultat i osigurana prava zaposlenih u Hrvatskim šumama d.o.o. 

Svakim potpisanim  Kolektivnim ugovorom ne samo da su zadržavana prava radnika, već su mnoga prava i povećavana. 

Ovdje treba i spomenuti da je Hrvatski sindikat šumarstva temeljem Zakona o kriterijima za sudjelovanje u tripartitnim tijelima i reprezentativnosti za kolektivno pregovaranje  na razini Poslodavca Hrvatske šume d.o.o. s obzirom na broj članova Sindikata jedini reprezentativni Sindikat, dakle jedini ovlašten pregovarati s Poslodavcem. 

Svjesni težine okolnosti u kojima živimo, a koje utječu na to da među radnicima Hrvatskih šuma d.o.o.  već neko vrijeme vlada osjećaj straha, postanimo svjesni da probleme  u kojima se ponekad nalazimo neće riješiti „netko drugi“, već da upravo i  jedino zajedničkim snagama udruženim u Sindikat možemo zaštititi  naše članove i boriti se za radnička prava, jer danas gledamo kako na Zavod za zapošljavanje odlaze kolegice i kolege iz drugih poduzeća, ali već sutra to može biti upravo netko od nas  -  ZATO DIGNIMO GLAVU I ZAJEDNO NASTAVIMO BORBU ZA NAŠA PRAVA!

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top