6. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

U  Lovačkoj kući Krušak na području Šumarije Velika Gorica 22. 04. 2015. god. održana je 6. sjednica Glavnog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva. 

 

 

Na sjednici se najviše raspravljalo o dodatku I. Kolektivnom ugovoru, a kojim dodatkom je promijenjen članak 74. Kolektivnog ugovora (dodatak na plaću za rad na terenu). 

Članovi Glavnog odbora su iznijeli probleme koji su nastali  različitim tumačenjem pojedinih rukovoditelja, a time različitom primjenom po Upravama šuma. Zaključeno je da se sva pitanja u svezi primjene Dodatka dostave Povjerenstvu za tumačenje Kolektivnog ugovora. 

Glavni odbor je nakon izvješća predsjednice Nadzornog odbora mr.sc.Vesne Uršić Podnar dipl.oec.  o poslovanju Hrvatskog sindikata šumarstva  u  2014. god. isto prihvatio, te donio Plan poslovanja za 2015. godinu. 

Od 18. – 21. 06. 2015. god. u Umagu se održavaju 10. Sportski susreti Hrvatskog sindikata šumarstva, pa je Glavni odbor donio nekoliko odluka važnih za održavanje Sportskih susreta (Propozicije, broj učesnika po Upravama, rokove za prijave….)

Prema Pravilniku o dodjeli pomoći članovima HSŠ Glavni odbor je donio odluke o dodjeli pomoći od 37.000,00 kn. 

Isto tako na sjednici je donijeta odluka o potpisivanju Sporazuma o suradnji između Sindikata drvo, šuma, voda iz Slovačke i Hrvatskog sindikata šumarstva. Potpisivanje će biti u Umagu za vrijeme održavanja Sportskih susreta. 

Na kraju je predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva upoznao članove Glavnog odbora sa obilježavanjem 1. svibnja, koji će se ove godine prema odluci pet sindikalnih središnjica održavati u Sisku. 

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top