ŽELJKU KALAUZ NOVI MANDAT

Na 6. Izbornoj Skupštini Hrvatskog sindikata šumarstva održanoj 09. svibnja 2014. godine u Mariji Bistrici  Željko Kalauz je jednoglasno dobio povjerenje članova Skupštine za predsjednika Hrvatskog sindikata šumarstva.
Za dopredsjednicu Hrvatskog sindikata šumarstva između pet kandidata  izabrana je Valerija Vukelić.
Za predsjednika Skupštine potrebnu većinu dobio je Josip Stojanović, dok je za dopredsjednicu izabrana Monika Radošević.
U Nadzorni odbor izabrani su: Sandra Krapinec, Snježana Dubravac i Vesna Uršić, a u Statutarnu komisiju: Marina Slatina, Sanda Danilović i Željka Mihajlović.
Članove Skupštine su pozdravili Željko Cutvarić predsjednik Sindikata zaposlenih u šumarstvu i Krešimir Sever predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (kojega je Hrvatski sindikat šumarstva član).
Nakon što je usvojen izvještaj o radu u proteklom petogodišnjem razdoblju, članovi Skupštine su razmatrali i prihvatili Program rada Hrvatskog sindikata šumarstva od 2014. – 2019. god.
Za najvažnije ciljeve u njemu su postavljeni: kolektivno pregovaranje, povećanje broja članova, obrazovanje članova i sindikalnih povjerenika, te pružanje besplatne pravne zaštite.
U završnoj rijeći predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva je pozvao skupštinare i sve članove sindikata na suradnju riječima: Postanimo svjesni da probleme u kojima se nalazimo neće riješiti  „netko drugi“, već da upravo i jedino zajedničkim snagama udruženim u  Sindikat možemo zaštititi naše članove i boriti se za radnička prava i zato dignimo glavu i borimo se za naša prava, za rad i dostojanstvo radnika.

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top