OTKAZAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA RADNIKE HRVATSKIH ŠUMA d.o.o.

Nakon 17. godina postojanja Kolektivnog ugovora u Hrvatskim šuma d.o.o. Hrvatski sindikat šumarstva je dobio 27. 06. 2013. god. pismenu obavijest od Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. da se Kolektivni ugovor za radnike Hrvatskih šuma d.o.o. otkazuje.

Kao razlog otkazivanja Uprava ističe da je Kolektivni ugovor za radnike Hrvatskih šuma d.o.o. u sadašnjem obliku neodrživ, te da između ostalog onemogućava Poslodavca da provede neophodni proces restrukturiranja?

Postavljamo pitanje, koje to restrukturiranje sadašnji  Kolektivni ugovor onemogućuje kada Hrvatski sindikat šumarstva u ovih 17 mjeseci koliko je ova Uprava na čelu Hrvatskih šuma d.o.o. još nije dobio plan restrukturiranja Hrvatskih šuma d.o.o. ?

Od prvog sastanka sa Upravom govorili smo da je ova Uprava na čelu sa predsjednikom  mr.sc.Ivanom Pavelić dipl.inž. socijalno neosjetljiva i da je socijalni dijalog u Hrvatskim šumama d.o.o.  na jako niskoj razini.

Otkazivanje Kolektivnog ugovora koji u Hrvatskim šumama d.o.o.  postoji već 17 godina nije rješenje situacije. Činjenica je da niti Vlada RH, a niti ijedan drugi poslodavac u Hrvatskoj nisu otkazali Kolektivne ugovore i ne vidimo niti jedan razlog za otkazivanje Kolektivnog ugovora.

Hrvatski sindikat šumarstva će iskoristiti sva zakonska sredstva da zaštiti prava svojih članova.

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top