SJEDNICA POVJERENIŠTVA UŠP DELNICE

Na  sjednici Sindikalnog povjereništva Hrvatskog sindikata šumarstva, održanoj 11. travnja 2013. god. u  šumariji Delnice raspravljalo se o nizu aktualnosti iz rada i poslovanja. Sindikalni povjerenici informirani su od strane predsjednika Hrvatskog sindikata šumarstva Željka Kalauza  o problematici primjene Kolektivnog ugovora za radnike Hrvatskih šuma , poglavito vezano uz neisplatu Božićnica radnicima. Unatoč nekoliko pokušaja rješavanja problema na sastancima  između Hrvatskog sindikata šumarstva i Uprave društva nije došlo do zadovoljavajućeg rješenja ovog problema.

Članovi Hrvatskog sindikata šumarstva obilježit će Međunarodni praznik rada  na prosvjedu u Zagrebu koje organiziraju sindikalne središnjice. Deveti međunarodni sportski susreti HSŠ održat će se od 20. do 23. lipnja u Umagu. Stoga u narednom razdoblju predstoji cijeli niz  aktivnosti vezano uz  organizaciju  natjecanja, prijave ekipa po disciplinama. Uz domaćine na susretima će sudjelovati tradicionalno i gosti iz inozemstva., istaknula je Valerija Vukelić glavni sindikalni povjerenik delničke podružnice.

Voditelj delničke podružnice Srećko Petranović nazočne je upoznao s problemima vezanim uz nemogućnost izvršenja proizvodnje.  Zbog vrlo loših vremenskih prilika praćenih visokim snijegom, slabo se radilo u šumi, što je u konačnici rezultiralo neizvršenjem planiranih radova u proizvodnji. U prva tri mjeseca posječeno je svega 20.000 m3 drvne mase. Godišnji plan proizvodnje za ovu godinu iznosi 430.000 m3, pa će se uz vlastite kapacitete, na njegovom izvršenju angažirati i privatni poduzetnici te radnici iz drugih podružnica Hrvatskih šuma,-istaknuo je Petranović . Sindikalni povjerenici isticali su redom  da imaju problema na terenu vezano uz smanjene broja vozila. Ne samo da je smanjen broj vozila, ona se i često kvare, tako da u pitanje sve češće dolazi  i samo izvršenje poslova i radnih zadataka u proizvodnji.   Sastanku je bio nazočan i predsjednik Radničkog vijeća delničke podružnice Slavko Branišelj.

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top