SKUPOVI ČLANOVA HSŠ

Prema odluci Sindikalnog povjereništva UŠP Koprivnica  organizirani su skupovi članova HSŠ koprivničke uprave. Tako su u razdoblju od 07.-15.02.2013. u Varaždinu, Kalinovcu i Sokolovcu okupljeni članovi detaljno informirani od strane predsjednika HSŠ Željka Kalauza o radu sindikata u protekloj godini kao i o aktivnostima koje nam predstoje.
S obzirom na cjelokupnu situaciju u HŠ d.o.o. najviše je pozornosti posvećeno pregovorima o izmjenama i dopunama KU kao i postupku mirenja oko istog te najavi Uprave HŠ da procesom restrukturiranja otpusti veliki broj radnika što je među okupljenima izazvalo veliko negodovanje.
Nakon rasprava i pitanja po toj temi zajednički zaključak sa sva tri skupa (na kojima je bilo ukupno 500-tinjak članova od 540) je da su radnici svjesni gospodarske situacije u RH i slijedom toga spremni na određena odricanja od dijela materijalnih prava ali i jedinstveni kod stajališta da se bez kvalitetne analize stanja u poduzeću, jasno postavljenih ciljeva koji bi bili razlog restrukturiranju te izrade cjelovite sistematizacije za sva radna mjesta u HŠ ne može otpuštati radnike dok bi taj isti posao radili privatni poduzetnici čija cijena rada na sječi i izradi je već sada izjednačena sa cijenom radnika HŠ pa čak i viša u poslovima privlačenja drvnih sortimenata.
Okupljeni članovi HSŠ su dali potpunu i bezrezervnu podršku vodstvu sindikata da ustraje u borbi za očuvanje radničkih prava-prvenstveno radnih mjesta, ali isto tako i spremnost da se i sami uključe u zaštitu svojih interesa kroz možebitne industrijske akcije. (js)

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top