30. SJEDNICA GLAVNOG ODBORA HSŠ

U lovačkoj kući Brezovica 12. prosinca 2012. god. održana je 30. sjednica Glavnog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva. Pored članova Glavnog odbora sjednici su prisustvovali članovi Nadzornog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva i Statutarne komisije.
Na sjednici je najviše riječi bilo o predstojećim pregovorima oko izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora, a koje je pokrenula Uprava Hrvatskih šuma d.o.o.
Predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva je upoznao članove Glavnog odbora da je Povjerenstvo za utvrđivanje reprezentativnosti donijelo rješenje da je Hrvatski sindikat šumarstva sa 6411 članova reprezentativan za kolektivno pregovaranje radi sklapanja Kolektivnog ugovora na razini poslodavca Hrvatske šume d.o.o., Sindikat zaposlenih u šumarstvu Bjelovar sa 823 člana nije reprezentativan za kolektivno pregovaranje, Sindikat inženjera i tehničara šumarstva se nije javio na javni poziv objavljen u Narodnim novinama.
Glavni odbor je donio prijedlog izmjena Kolektivnog  sa kojima će Hrvatski sindikat šumarstva ići na pregovore. Na sjednici je imenovano i šest (6) članova Pregovaračkog odbora Hrvatskog sindikata šumarstva za predstojeće pregovore.
Imenovan je i Organizacijski odbor za 9. Međunarodne sportske susrete koji će se prema odluci Glavnog odbora održati 20. – 23.  lipnja 2013. godine.
Na sjednici se raspravljalo i o radu Povjerenstva za izradu novog Pravilnika o plaćama.
Glavni odbor je donio odluku da, budući je ostalo malo vremena da bi se ispoštivao Kolektivni ugovor, odnosno da se Pravilnici donesu do 31. 12. 2012. god da se predloži Upravi Hrvatskih šuma d.o.o. da se potpiše Sporazum kojim će se rok za izradu navedenih akata odgoditi za dvanaest mjeseci, tj. do 31. 12. 2013. god.
Prema Pravilniku o dodjeli pomoći članovima Hrvatskog sindikata šumarstva Glavni odbor je dodijelio pomoći u iznosu od ukupno 19.000,00 kn.
Na sjednici je imenovana  i Inventurna komisija čiji je zadatak napraviti inventuru u Hrvatskom sindikatu šumarstva sa 31. 12. 2012. god.

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top