SINDIKALNA PODRUŽNICA UŠP DELNICE STRUČNE SLUŽBE NA IZLETU U SLAVONIJI

Članovi Hrvatskog sindikata šumarstva podružnice Stručne službe Uprave šuma Delnice od 28. 09. do 30.09. 2012. god. su bili na sindikalnom izletu u Slavoniji.
Podružnica svake godine za svoje članove organizira izlet. Ove godine su se odlučili za Slavoniji.
Prvi dan su posjetili Osijek, te se upoznali sa znamenitostima najvećeg grada u Slavoniji. Drugi dan su obišli grad  heroj Vukovar. Obišli su mjesta najvećih stradanja u Domovinskom ratu, te se detaljnije upoznali s jednom od najvećih tragedija hrvatskog naroda u novijoj povijesti. Spomen dom Ovčara nije nikoga ostavi ravnodušnim. U subotu poslijepodne su posjetili i grad Ilok, gdje su obišli crkvu  sv. Ivana Kapistrana, Iločke podrume, izletište Principovac.
Na večeri u Srijemskoj kući uz neizostavne tamburaše kada im je priređena i degustacija vina poznate  Vinarije Trs pridružili su im se predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva Željko Kalauz dipl.inž.šum. i glavni sindikalni povjerenik UŠP Vinkovci Krasnodar Sabljić dipl.inž.šum., koji se pokazao kao dobar domaćin.
U nedjelju pri povratku u Gorski Kotar posjetili su i lovački dom Kunjevci, gdje su im za ručak pripremljeni lovački specijaliteti.
Oduševljeni gostoljubljivošću  Slavonaca i onim što su vidjeli u najistočnijem dijelu Hrvatske, prepuni dojmova iz Slavonije su se vratili svojim kućama oko 21,00 sat.

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top