VIKEND U ISTRI

Koprivničko povjereništvo HSŠ za svoje je članove proteklog vikenda organiziralo izlet u Istru, a već tradicionalno pozvani su bili i kolege iz Direkcije čijih se pet članova odazvalo pozivu.
U petak 25.05.2012. obišli smo Pulu i upoznali se sa tisućljetnom poviješću toga grada gdje impozantna Arena (najbolje očuvana građevina takvog tipa iz rimskog doba) nikoga nije ostavila ravnodušnim.
Subota je bila rezervirana za odlazak u NP Brijuni. Nakon šetnje ribarskim gradićem Fažanom uputili smo se u sami Nacionalni park te uz stručnog vodiča vidjeli prirodne ljepote Velikog Brijuna, muzeje, safari park, rimski kamenolom i drugu bogatu kulturnu ostavštinu Rimljana, Talijana, Francuza  i ostalih nacija koje su kroz povijest bile na tome području.
„Napunjenih baterija“ u nedjelju smo napustili Dugu Uvalu gdje smo bili smješteni, a na povratku prema Koprivnici kratko smo se zaustavili i u biseru Jadranskog mora, Opatiji koja je i u ovo predsezonsko vrijeme puna turista i svijetli punim sjajem.
Koristim ovu priliku da se u ime svih 28 sudionika zahvalim kolegama iz UŠP Sisak, čije smo apartmane koristili, na velikom razumijevanju i pomoći pri samoj realizaciji izleta uz nadu da će se ukazati šansa da im uzvratimo na sličan način. (js)

Hrvatski sindikat šumarstva
Trg kralja Petra Krešimira IV br.2
10 000 Zagreb
Tel/fax 01/46 55 016
www.hrsindsum.hr
Top